Klinken op de toekomst met een "Hugo"

Mijn eerste blog ooit...

Ik heb er al veel over nagedacht, heb al een hele lijst met ideetjes neergepend met allemaal interessante onderwerpen, en dan is het moment daar dat je één ding moet kiezen... dat ene uitverkoren onderwerp om je blogtoekomst mee te beginnen...

En dat heeft niks te maken met wecken, inmaken of drogen. Ik vond dat het iets feestelijks mocht hebben, dus waarom niet starten met een cocktail en mocktail om te klinken op mijn “Moeke Marleen”-project?De periode van de vlierbloesem is nét voorbij, maar ik vermoed dat velen onder jullie er wel op uit zullen zijn getrokken om bloesems te verzamelen en daar iets lekkers mee te maken.

Ikzelf heb mij ook te goed gedaan aan verschillende receptjes met vlierbloesem. Wees gerust, ik heb méér dan genoeg laten hangen voor de insecten en om door moeder natuur te laten omtoveren tot vlierbessen, die ik tegen dan weer met veel plezier zal delen met de vogeltjes ;-)

Eén van de dingen die ik heb gemaakt, is vlierbloesemsiroop. Deze geweldige siroop kan gewoonweg niet ontbreken in je voorraadkast. Je kan er een lekkere limonade mee op tafel toveren, gedecoreerd met nog enkele eetbare bloemen. Want zeg nu zelf, het oog wil ook wat!

En laat vlierbloesemsiroop nu een onontbeerlijk ingrediënt zijn van de Hugo-cocktail.

Neem een mooi, groot glas en doe er enkele ijsblokjes in. Vervolgens giet je 30ml vlierbloesemsiroop over het ijs en vul je aan met zo’n 120ml cava of prosecco. Eventueel kan je er nog 30ml bruisend water aan toevoegen, maar dat is optioneel. Werk af met een schijfje limoen en enkele blaadjes munt.Ik voorzien ook altijd graag een mocktail voor de mensen die liever geen alcohol drinken en de BOB’s en kinderen in ons gezelschap.

We starten op dezelfde manier als bij de Hugo, namelijk met een mooi, groot glas met enkele ijsblokjes en daarover 30ml vlierbloesemsiroop. Vul aan met 150ml spuitwater of tonic en een scheutje limoensap. Decoreer opnieuw met een schijfje limoen en enkele blaadjes munt. Een fleurig rietje maakt het geheel helemaal af!

En zo kan groot én klein, met een huisgemaakte cocktail in de hand, mee klinken op mijn toekomst...

Project “Moeke Marleen” is een feit!!! Tsjing, tsjing allemaal!


(Deze blog werd geschreven op 3 juli 2021, maar door het veranderen van platform is de oorspronkelijke datumreferentie weg.)

Notenwijn: apart lekkers