Basis Wecken en Inmaken

Grondige basisworkshop met theoretische uiteenzetting over het Wecken (Steriliseren). Daarnaast vullen we ook een ketel met tomatenpassata en maken we nog een chutney of een potje met ingemaakte groenten. Je gaat naar huis met een weckpot passata, een ingemaakte chutney en een bundel met tips, tricks & recepten om thuis mee aan de slag te gaan.


Meer informatie

Koken met Wildpluk

Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers?

Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je? Kom dan zeker eens meedoen!

In deze workshop is een volwaardige maaltijd voorzien, dus kom zeker met een lege buik.


Meer informatie

Wecken 2.0

Heb je op zich al een basiskennis van het Wecken, maar heb je nog wat drempelvrees om helemaal alleen aan de slag te gaan?

Kom nog een halve dag meedraaien in de keuken en stel honderduit vragen, zodat je vol zelfvertrouwen huiswaarts keert!  We maken alle gerechten voor een complete maaltijd: soep, hoofdschotel & dessert.


Meer informatie

Confituren en Chutneys

Iedereen heeft toch al confituur of chutney gemaakt!?! Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term "Chutney"?

Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen?

Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om 3 confituren en chutneys te maken.

Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel recepten om zelf mee aan de slag te gaan.


Meer informatie

Siropen

Elk seizoen heeft z'n bloesems, bloemen, vruchten,... om heerlijke siropen van te maken.

Heb je nog nooit siroop gemaakt of zoek je lekkere combinaties?

We maken drie siropen, proeven tussenin van een lekkere cocktail & dessert op basis van de siropen, delen ervaringen & je gaat naar huis met mooie flesjes & een bundel recepten om thuis uit te proberen!   


Meer informatie

Zelf dag- en handcrème maken

Heb je altijd al graag je eigen hand- en/of dagcrème gemaakt i.p.v. telkens opnieuw dure potjes te kopen? Je weet exáct wat er in zit en maakt gewoon nieuwe wanneer je voorraad op is.

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de samenstelling van crèmes en maken we zowel een dag- als een handcrème.  

Je gaat naar huis met zowel een potje handcrème als een potje dagcrème, evenals een bundel met informatie en recepten.


Meer informatie

Mocktails maken met (on)kruidige hapjes

Upgrade zelf een eerder goedkope basisgin door deze te infuseren met kruiden en combineer met eigengemaakte siropen tot unieke cocktails of mocktails.

Kom verrassend uit de hoek met eenvoudig te maken hapjes met een twist van "onkruid".  

Véél inspiratie voor unieke aperitiefmomenten!


Meer informatie

Courgettes verwerken

Hoe klinken ingemaakte courgette met ajuin in een kurkumasausje, courgettes zoetzuur, geweckte courgettesoep, pickles, courgette-en-paprikasalsa,...?

In deze workshop maken we 3 gerechtjes, van zoet naar zoet-zuur en hartig.

Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel met recepten.


Meer informatie

Goudsbloem

Vind je goudsbloemen ook zo geweldig in de tuin? Ze geven zoveel kleur, de hele zomer & herfst...

Ze zijn zo veelzijdig, zowel op heilzaam als culinair vlak. Wil je leren je eigen goudsbloemolie en -zalf maken, evenals proeven van een goudsbloempesto?

Kom dan meedoen. Je gaat naar huis met een potje olie, een zalfpotje van 30ml en een bundel met informatie en recepten om thuis mee aan de slag te gaan!


Meer informatie

Pompoenen verwerken

Pompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden.

Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast.

In deze workshop maken we 3 productjes, van zoet over zoet-zuur naar hartig.

Je neemt 3 potjes lekkers mee naar huis, evenals een bundel recepten.


Meer informatie

Wecken voor de Feesten

Feestdagen... Meestal ben je 2 à 3 dagen aan het rondhollen, voorbereiden, koken,… en heb je de avond zelf weinig plezier aan je gasten, omdat je nog uren in de keuken doorbrengt.

In deze workshop doen we de grote voorbereidingen voor een 4-gangen feestmenu, waarbij we zoveel mogelijk wecken & inmaken. Op die manier moet je de feestdag zelf alleen nog opwarmen en afwerken. Wat een fijn vooruitzicht!!!

Je gaat naar huis met een potje lekkers van élk gerecht, evenals een receptenbundel.


Meer informatie

Winterkwaaltjes en hoe ze zélf verhelpen

De maanden december, januari en februari gaan vaak gepaard met de typische winterkwaaltjes, zoals verkoudheden, griep en een versnufte neus.

Wil je graag leren welke planten je kunnen helpen om er sneller bovenop te komen? We maken eenvoudige infusen, een wintersiroop met hoeststillende werking en een neuszalfje. 

Je gaat naar huis met een potje neuszalf, een flesje wintersiroop en een bundel informatie en recepten.


Meer informatie

Kiemgroenten kweken

Kiemgroenten zijn een bron aan voedingsstoffen, superlekker en helaas ook best duur in de supermarkt. Maar wist je ook dat je ze héél gemakkelijk zelf kan kweken?

Leer hoe je zelf aan de slag kunt en kom zeker ook proeven! Ik voorzie een hele proeverij, dus zorg dat je honger hebt!

Je gaat naar huis met een bundel informatie en recepten.


Meer informatie

Oxymels maken

Oxymel is een natuurlijk middel dat bestaat uit honing, azijn en kruiden, fruit en/of bloemen.

Oxymels zijn een perfect middel om je immuunsysteem te boosten, bij hoest & verkoudheid, spijsverteringsproblemen,... en nog zoveel meer.

Je gaat naar huis met 2 zelfgemaakte oxymels en een bundel met info & recepten, zodat je thuis nog verder aan de slag kan gaan.


Meer informatie