Basis Wecken en Inmaken
Grondige basisworkshop met theoretische uiteenzetting over het Wecken (Steriliseren). Daarnaast vullen we ook een ketel met tomatenpassata en maken we nog een chutney of een potje met ingemaakte groenten. Je gaat naar huis met een weckpot passata, een ingemaakte chutney en een bundel met tips, tricks & recepten om thuis mee aan de slag te gaan.
Koken met Wildpluk
Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers?
Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je? Kom dan zeker eens meedoen!
In deze workshop is een volwaardige maaltijd voorzien, dus kom zeker met een lege buik.
Fermenteren van groenten
Heb je al gehoord van kimchi en gefermenteerde groenten allerhande, maar weet je niet wat daarmee juist wordt bedoeld? Het mag dan blijkbaar wel gezond zijn voor je darmwerking, maar hoe smaakt dat? Hoe ga je zelf aan de slag?
Leer het tijdens deze workshop! Je krijgt de theorie van het fermenteerproces, gaat zélf aan de slag om kimchi, rode kool met appel en radijs met rode ui te fermenteren om te eindigen met een aantal proevertjes om vol inspiratie huiswaarts te keren. Vanaf nu geraakt élke verlepte wortel uit je ijskast verwerkt!
Fermenteren van kombucha's
Kombucha's zijn er in alle smaken en kleuren. Het zijn gewéldige gezonde dranken die je darmen een boost geven!
Maar hoe maak je ze zelf? Krijg tijdens deze workshop de volledige theoretische uitleg, proef van "puur natuur", "fruitig" & "kruidig" en ga zélf aan de slag om je eerste combinaties te starten. Je krijgt een scooby en starter mee om vanaf dan verder te kunnen fermenteren.
Wecken 2.0
Heb je op zich al een basiskennis van het Wecken, maar heb je nog wat drempelvrees om helemaal alleen aan de slag te gaan?
Kom nog een halve dag meedraaien in de keuken en stel honderduit vragen, zodat je vol zelfvertrouwen huiswaarts keert! We maken alle gerechten voor een complete maaltijd: soep, hoofdschotel & dessert.
Confituren en Chutneys
Iedereen heeft toch al confituur & chutney gemaakt!?!? Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term "chutney"?
Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen?
Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om 3 confituren & chutneys te maken. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel recepten om zelf mee aan de slag te gaan.
Siropen
Elk seizoen heeft z'n bloesems, bloemen, vruchten,... om heerlijke siropen van te maken.
Heb je nog nooit siroop gemaakt of zoek je lekkere combinaties?
We maken drie siropen, proeven tussenin van een lekkere cocktail & dessert op basis van de siropen, delen ervaringen & je gaat naar huis met mooie flesjes & een bundel recepten om thuis uit te proberen!
Zelf dag- en handcrème maken
Heb je altijd al graag je eigen hand- en/of dagcrème gemaakt i.p.v. telkens opnieuw dure potjes te kopen? Je weet exáct wat er in zit en maakt gewoon nieuwe wanneer je voorraad op is.
Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de samenstelling van crèmes en maken we zowel een dag- als een handcrème. Je gaat naar huis met zowel een potje handcrème als een potje dagcrème, evenals een bundel met recepten.
Mocktails maken met (on)kruidige hapjes
Upgrade zelf een eerder goedkope basisgin door deze te infuseren met kruiden en combineer met eigengemaakte siropen tot unieke cocktails of mocktails.
Kom verrassend uit de hoek met eenvoudig te maken hapjes met een twist van "onkruid".
Véél inspiratie voor eenvoudige aperitiefmomenten!
Courgettes verwerken
Hoe klinken ingemaakte courgettes met ajuin in een kurkumasausje, courgettes zoet-zuur, geweckte courgettesoep, pickles, courgette-en-paprikasalsa,...?
In deze workshop maken we 3 gerechtjes, van zoet naar zoet-zuur en hartig en we bakken nog hartige courgetteburgers. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel met recepten!
Goudsbloem
Vind je goudsbloemen ook zo geweldig in de tuin? Ze geven zoveel kleur, de hele zomer & herfst...
Ze zijn zo veelzijdig, zowel op heilzaam als culinair vlak. Wil je leren je eigen goudsbloemolie en -zalf maken, evenals proeven van een goudsbloempesto?
Kom dan meedoen. Je gaat naar huis met een potje goudsbloemolie, een zalfpotje van 30ml en een bundel met informatie en recepten om thuis mee aan de slag te gaan!
Pompoenen verwerken
Pompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden.
Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast.
In deze workshop maken we 3 productjes, van zoet over zoet-zuur naar hartig.
Je neemt 3 potjes lekkers mee naar huis, evenals een bundel recepten.
Wecken voor de Feesten
Feestdagen... Meestal ben je 2 à 3 dagen aan het rondhollen, voorbereiden, koken,… en heb je de avond zelf weinig plezier aan je gasten, omdat je nog uren in de keuken doorbrengt.
In deze workshop doen we de grote voorbereidingen voor een 4-gangen feestmenu, waarbij we zoveel mogelijk wecken & inmaken. Op die manier moet je de feestdag zelf alleen nog opwarmen en afwerken. Wat een fijn vooruitzicht!!!
Je gaat naar huis met een potje lekkers van élk gerecht, evenals een receptenbundel.
Winterkwaaltjes en hoe ze zélf verhelpen
De maanden december, januari en februari gaan vaak gepaard met de typische winterkwaaltjes, zoals verkoudheden, griep en een versnufte neus.
Wil je graag leren welke planten je kunnen helpen om er sneller bovenop te komen? We maken eenvoudige infusen, een wintersiroop met hoeststillende werking en een neuszalfje.
Je gaat naar huis met een potje neuszalf, een flesje wintersiroop en een bundel informatie en recepten.
Kiemgroenten kweken
Kiemgroenten zijn een bron aan voedingsstoffen, superlekker en helaas ook best duur in de supermarkt. Maar wist je ook dat je ze héél gemakkelijk zelf kan kweken?
Leer hoe je zelf aan de slag kunt en kom zeker ook proeven! Ik voorzie een hele proeverij, dus zorg dat je honger hebt!
Je gaat naar huis met een bundel informatie en recepten.
Oxymels maken
Oxymel is een natuurlijk middel dat bestaat uit honing, azijn en kruiden, fruit en/of bloemen.
Oxymels zijn een perfect middel om je immuunsysteem te boosten, bij hoest & verkoudheid, spijsverteringsproblemen,... en nog zoveel meer.
Je gaat naar huis met 2 zelfgemaakte oxymels en een bundel met info & recepten, zodat je thuis nog verder aan de slag kan gaan.