Wecken voor de Feesten

Add to calendar:
Wecken voor de Feesten

Feestdagen... Elk jaar is het een heel gedoe om wat specialere, lekkere gerechten op tafel te krijgen voor gezin, familie en/of vrienden. Meestal ben je 2 à 3 dagen aan het rondhollen, voorbereiden, koken,… en heb je de avond zelf weinig plezier aan je gasten, omdat je nog uren in de keuken doorbrengt.

Maar… veel van de gerechten kan je wecken of inmaken als voorbereiding.

Denk maar aan soepen, stoofpotjes, chutneys,...

In deze workshop doen we de grote voorbereidingen voor een 4-gangen feestmenu, waarbij we zoveel mogelijk wecken & inmaken.

Je betaalt voor de dag begeleiding en neemt sowieso voor 2 personen eten mee naar huis. Maar… je hebt de keuze om bv. voor extra personen mee te nemen. Zo kan je je kerstmaal ineens mee naar huis nemen om de dag zelf alleen nog af te werken.

Het menu voor 2024 staat nog niet vast. Hieronder geef ik een voorbeeld van het menu van 2023. Van zodra het bekend is, zal deze informatie worden aangepast.


4-GANGENMENU van 2023:

KOUD VOORGERECHT: Lauwe kippenblokjes of gebakken scampi’s met pittige mangochutney, hapklaar geserveerd op slahartbladeren.

We maken de mangochutney op voorhand (1x potje van 212 ml voor 2 personen).

De avond zelf bak je zelf nog wat kippenblokjes of scampi’s en combineer je met de chutney op een slahartblad.

WARM VOORGERECHT: Courgette-basilicumsoep met cashewnoten, geserveerd met toast of croutons met basilicumolie en versgeroosterde gehakte cashewnoten

We maken de soep volledig af, zodat deze alleen nog opgewarmd moet worden de avond zelf. (1 weckpot van 750 ml voor 2 personen)

Je kan de presentatie verbeteren door toast of croutons met basilicumolie te maken om er bij te serveren. Ook wat versgeroosterde, gehakte cashewnoten geven weer een extra crunch & smaaktwist.

HOOFDGERECHT: Lamscurry, geserveerd met een bijgerecht van rode ui, kikkererwten en paprika’s in een pittige tomatensaus. Werk af met enkele krokant geroosterde gekruide kikkererwten en een schepje tropische fruitchutney voor de zoete toets naast het pit van de tomatensaus en de curry.

We maken de tropische fruitchutney (1x potje van 212 ml voor 2 personen) en de lamscurry (1 weckpot van 500 ml voor 2 personen).

De avond warm je de lamscurry op en maak je zelf het kikkererwtenbijgerecht nog klaar. De kikkererwten kan je ook al roosteren voor je bezoek toekomt. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Maak dan een koude kikkererwtensalade bij je lamscurry. Die is even smakelijk en kan je de dag voordien al klaarmaken.

DESSERT: Cake met peer, amandel & chocolade met een schepje perencompote met kruiden, afgewerkt met geroosterde amandelschilfers.

We maken de cake en compote klaar tijdens onze workshop. Per persoon bakken we een cake’je in een beugelpot van Le Parfait van 350 ml. De compote maken we in eenzelfde beugelpot van 350 ml, maar dan ineens voor 2 personen.

De avond zelf rooster je alleen nog wat amandelschilfers om over de compote te strooien. Wil je een volwaardig dessertbordje maken, kan je nog een bolletje perensorbet toevoegen.


Mee te brengen: schort, snijplank en -mesje, 1 weckpot van 750ml & 1 weckpot van 500ml en 3 beugelpotten Le Parfait van 350ml (per portie van 2 personen).

Moeke Marleen voorziet alle ingrediënten en de glazen draaidekselpotjes voor de chutneys.

Bij het inschrijven moet je ineens vermelden voor hoeveel personen je eten wil meenemen, aangezien we natuurlijk de hoeveelheid moeten gemaakt krijgen op de dag zelf. Deze info geef je via mail door.

Maximaal voor 6 personen eten per cursist.

PRIJS: 95 € voor de workshop. In deze prijs is al 1x een portie eten voor 2 personen voorzien. 

Wil je voor extra personen eten meenemen, kost dit 30 € extra per portie eten voor 2 personen. Je brengt dan uiteraard ook een veelvoud aan potjes mee.