Skip to Content

Koken met Wildpluk - Sessie 6: Oost-Indische kers & Vogelmuur (mét plukwandeling) - zo. 24/8/25

Aan de kalender toevoegen:

Workshop Koken met Wildpluk: Ontdek De Smaak van Natuurlijke Ingrediënten

Ben jij nieuwsgierig naar de vele eetbare kruiden en planten die je in de natuur kunt vinden, maar weet je niet goed hoe je ze kunt gebruiken in de keuken? Wil je leren hoe je verrassende gerechten maakt met wildpluk uit de natuur? Dan is onze workshop Koken met Wildpluk precies wat je zoekt!

In deze unieke en informatieve workshop leer je hoe je met eetbare wilde kruiden en planten heerlijke maaltijden kunt bereiden. Elke maand ontdek je nieuwe kruiden en ga je aan de slag met recepten die je thuis kunt uitproberen.

MENU SESSIE 6:

- Smoothie van vogelmuur & mango

- Gevulde bloem van Oost-Indische kers

- Courgettesoep met blad van Oost-Indische kers

- Falafel met vogelmuur

- Gebakken vogelmuur

- Tabouleh met vogelmuur, zomerpostelein, melde,...

- Salade van veldzuring, Oost-Indische kers, vogelmuur, venkelbloemen,...

- Nectarinebavarois met eetbare bloemen(o.a.die van Oost-Indische kers)

Wat kun je verwachten?

  • Sessies op woensdag: we koken een 4- of 5-gangenmaaltijd, waarbij de kruiden van die maand in élke gang worden verwerkt. Tijdens het nuttigen van de maaltijd overlopen we kort de gebruikte hoofdkruiden aan de hand van de bundel.
  • Sessies op zondag: We starten de dag met een wildplukwandeling, waarbij we ons focussen op de kruiden van die maand, maar we natuurlijk ook andere planten kort aanhalen tijdens onze wandeling. Je leert waar je ze kunt vinden, hoe je ze kunt herkennen en wat de beste bereidingswijzen zijn. Daarna gaan we in de keuken aan de slag om een 4- of 5-gangenmaaltijd te koken, waarbij de kruiden van die maand in élke gang worden verwerkt. Aan het einde van de sessie eet je de heerlijke maaltijd op die je samen hebt bereid. Je eet een volwaardige, natuurgeïnspireerde maaltijd, boordevol smaken die je nog niet kende.

Waarom deelnemen?

  • Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde kruiden en planten en leer ze verwerken in heerlijke gerechten.
  • Krijg praktische ervaring met wildplukken en koken in de natuur.
  • Geniet van een volledige maaltijd die je zelf hebt bereid en krijg veel inspiratie voor je eigen keuken.
  • Ga naar huis met een bundel recepten en handige tips om verder te experimenteren met wildpluk in je eigen gerechten.

Praktische details:

  • Data: Er zijn 8 sessies verspreid over 8 maanden, maar je kunt steeds per sessie inschrijven.
    • Sessie 1 - maart: Daslook & Winterpostelein
    • Sessie 2 - april: Zevenblad & Paardenbloem
    • Sessie 3 - mei: Brandnetel
    • Sessie 4 - juni: Moerasspirea, Duizendblad & Melganzenvoet
    • Sessie 5 - juli: Kaasjeskruid, Bijvoet & Vlierbessen
    • Sessie 6 - augustus: Oost-Indische Kers & Vogelmuur
    • Sessie 7 - september: Rozenbottel & Smalle Weegbree
    • Sessie 8 - oktober: Sleedoornbessen, Meidoornbessen & Tamme Kastanjes
  • Prijs: 
    • Woensdagen: 70 € / sessie
    • Zondag: 95 € / sessie
  • Inclusief alle ingrediënten & materialen.

Wil jij ontdekken hoe je de natuur in je keuken kunt brengen en verrassende gerechten kunt maken met wildpluk? Schrijf je dan snel in voor deze gezellige en leerzame workshop en laat je inspireren door de natuur!