Registrations Closed

Basis Wecken

Add to calendar:
Basis Wecken

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren wecken!

Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? 

Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken” of “steriliseren” moet beginnen? 

Wil je snél gezonde voeding op tafel toveren? 

Dan is deze workshop iets voor jou!

Ik leer je hoe je die met veel liefde en zorg gekweekte groenten tot lekkere, voedzame maaltijden verwerkt en hoe je ze correct kan bewaren. Je grootmoeder zal het graag horen want “Wecken is Hip”! 

Ik leg je graag uit wat het weckproces juist inhoudt, hoe je van start gaat en wat de belangrijkste “do’s & don’ts” zijn. 

In deze workshop wecken we een smeuïge passata. 

Daarnaast toon ik voorbeelden van eenvoudige, geweckte ingrediënten, zoals bv. patatjes, worteltjes, boontjes,… voor een snelle portie gebakken patatjes bij de lunch of gebraden kip; of een snelle “wortelstoemp”. Een geweldig plan B wanneer je eetplanning in het honderd loopt of om het eens een avond wat gemakkelijker te hebben in de keuken! Maar ook ideaal wanneer je tussen werk & hobby's van de kinderen of een eigen sportmoment amper tijd hebt om eten op tafel te krijgen!

Je gaat terug naar huis met geweckte passata en een bundel met tips, tricks & recepten om thuis op terug te vallen..

Deze workshop kost 55 € per persoon.

Moeke Marleen zorgt voor de passata en jij zorgt zelf voor een weckpot van 0.5L met bijpassend klem(men) en rubber. 

Je gaat naar huis met een pot zelfgeweckte passata, een bundel met informatie en recepten en tonnen inspiratie!